Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2017

На Хмельниччині за втручання прокуратури визнано недійсним договір оренди земель водного фонду, розташованих в межах гідрологічного заказника

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог природоохоронного законодавства при використанні об’єктів природно-заповідного фонду на території Миролюбненської сільської ради.
 

Встановлено, що незважаючи на перебування земельної ділянки в межах гідрологічного заказника місцевого значення «Старокостянтинівський»,  на підставі розпорядження Старокостянтинівської районної державної адміністрації у 2007 році між органом влади та громадянином укладено договір оренди земельної ділянки площею 4,3 га.
 

Земля водного фонду надана орендарю для рибогосподарських потреб.
 

Передача ділянки у користування відбулась всупереч вимогам Земельного кодексу України та законів України «Про природно-заповідний фонд України», «Про оренду землі», «Про оцінку земель» – не тим державним органом та без обов’язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.
 

Тому місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами скасувати незаконне розпорядження райдержадміністрації, а договір оренди землі визнати недійсним.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, рішенням Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, земельна ділянка природно-заповідного фонду площею 4,3 га підлягає поверненню у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1848