Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2017

За принципової позиції прокуратури Хмельниччини судом визнано недійсними результати закупівлі на суму понад 1,3 млн грн

Господарським судом Хмельницької області задоволено позови прокуратури Хмельницької області про визнання договорів про закупівлю товарів на загальну суму понад 1,3 млн. грн. недійсними.
 

Підставою для звернення до суду стало виявлення прокуратурою порушення законодавства при проведенні публічних закупівель електро-світлотехнічної продукції для облаштування трансформаторних підстанцій.
 

Так, у січні цього року Віньковецькою селищною радою на веб-порталі ProZorro опубліковано відомості про укладення із двома товариствами п’ятнадцяти договорів про закупівлю товарів на загальну суму понад 1,3 млн. грн.
 

Встановлено, що товарна продукція у всіх договорах, укладених із кожним із продавців, є ідентичною, а органом місцевого самоврядування, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», безпідставно здійснено поділ предмету закупівлі на частини та, з метою уникнення відкритих торгів, обрано невірний вид процедури закупівлі.
 

Недотримання встановленої законом процедури закупівлі, укладення договору не на конкурсних засадах призводить до закупівлі товарів за завищеними цінами, створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2500