Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2017

Завдяки втручанню прокуратури Хмельницької області у державну власність повернуто 40 га землі вартістю понад 1,3 млн грн

За результатами втручання прокуратури Хмельниччини із незаконного користування державі повернуто землі сільськогосподарського призначення.
 

Як встановлено, на підставі наказів Головного управління  Держгеокадастру в області громадянину для ведення фермерського господарства у користування на умовах оренди передано землі, розташовані на території Купинської сільської ради Городоцького району.
 

При прийнятті таких рішень посадовці формально підійшли до вирішення заяв громадянина, не пересвідчились у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та його спроможності вести діяльність такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією, а також у наявності необхідної техніки та інших засобів обробітку великих площ земель.
 

Таким чином, дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.
 

Діючи на захист інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду із позовними вимогами про визнання недійсними та скасування наказів головного управління Держземагентства у Хмельницькій області, а також визнання недійсними укладених на їх підставі договорів оренди земельних ділянок.
 

В ході судового розгляду позову право оренди на земельні ділянки загальною площею 40 га відповідачами припинено у добровільному порядку.
 

Відтак, завдяки втручанню прокуратури припинено незаконне використання земель вартістю понад 1,3 млн. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2037