Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

Декана Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка засуджено за одержання неправомірної вигоди

У липні цього року за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання деканом Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – членом приймальної комісії навчального закладу 5 200  грн. неправомірної вигоди.
 

Половину з одержаних коштів він планував передати іншим членам  приймальної комісії за прийняття позитивного рішення щодо зарахування абітурієнта на 2 курс економічного факультету цього університету, а решту – залишити собі.
 

За результатами досудового розслідування, з урахуванням визнання підозрюваним своєї провини та сприяння слідству, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Віталій Довгань, вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду педагога визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 369-2 та ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та одержання службовою особою неправомірної  вигоди  для себе за  вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища).
 

До засудженого, в межах санкцій вказаних статей, застосовано покарання у виді штрафу в розмірі 22,1 тис. грн.
 

Також, його на рік позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 128