Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2017

Прокуратура Хмельниччини відстояла стягнення до бюджету понад півмільйона гривень

Завдяки принциповій позиції прокуратури Хмельницької області, якою здійснено вступ у судовий розгляд адміністративної справи за позовом товариства про визнання незаконним та скасування розпорядження райдержадміністрації, вдалось відстояти правомірність стягнення до бюджету понад 540 тис. грн.
 

Так, суб’єкт господарювання, маючи у власності землі сільськогосподарського призначення, розташовані на території Олешинської сільської ради Хмельницького району, запланував, змінивши цільове призначення землі,  розмістити там будівлі і споруди заводу з переробки твердих побутових відходів для обслуговування жителів територіальної громади району.
 

Законодавством передбачено, що при зміні цільового призначення земельних ділянок зазначеної категорії товариству необхідно сплатити до бюджету втрати сільськогосподарського виробництва.
 

Тому, на виконання вимог закону, розпорядженням Хмельницької районної державної адміністрації затверджено розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва та зобов’язано провести їх відшкодування.
 

Не погоджуючись із прийнятим рішенням про необхідність сплати коштів, власник землі звернувся до Хмельницького окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконним та скасування розпорядження райдержадміністрації.
 

Під час судового розгляду, прокуратурою області спільно із відповідачем доведено необґрунтованість вказаних позовних вимог товариства.
 

Таким чином, землекористувача зобов’язано відшкодувати до бюджету понад півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1877