Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури у комунальну власність повернуто землю вартістю близько півмільйона гривень

У квітні 2016 року за результатами земельних торгів між Хмельницькою міською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди 216 кв. м землі житлової та громадської забудови, розташованої в обласному центрі.
 

Переможець конкурсу орендував її для будівництва об’єкта комерційного призначення.
 

Однак, встановлено, що посадовцями при наданні земельної ділянки у користування не враховано, що згідно плану зонування території міста вона розташована у санітарно-охоронній зоні самопливного каналізаційного колектора, який здійснює майже 70% водовідведення від населення та підприємств м. Хмельницького.
 

Таким чином, будівництво на орендованій ділянці створювало б перешкоди для обслуговування мереж водовідведення.
 

З метою усунення порушень та повернення землі до комунальної власності міста, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати рішення сесії міської ради, результати земельних торгів та укладений на їх підставі договір оренди земельної ділянки недійсними.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішенням Хмельницького міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано, незаконні рішення сесії та договір визнано недійсними.
 

На виконання рішення суду речове право на земельну ділянку припинено та землю вартістю близько півмільйона гривень повернуто територіальній громаді.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2137