Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

На Хмельниччині судитимуть керівника центрального відділення поштового зв’язку Хмельницької дирекції УДППЗ «Укрпошта», який вимагав у свого попередника неправомірну вигоду

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності.
 

Так, за процесуального керівництва Летичівського відділу Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділом Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання начальником центрального відділення поштового зв’язку смт Летичів Хмельницької дирекції УДППЗ «Укрпошта» неправомірної вигоди.
 

Кошти в розмірі 4 тис. грн. посадовець вимагав від колишнього керівника підприємства за не направлення до правоохоронних органів компрометуючих його матеріалів.
 

Правопорушника викрито у квітні цього року, за безпосередньої участі працівників Хмельницької місцевої прокуратури у взаємодії із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди, а кошти, які знаходились в нього, вилучено.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України  (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Сергій Сухорук, обвинувальний акт у кримінальному провадженні уже перебуває на розгляді у Старокостянтинівському районному суді.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2552