Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2017

Правоохоронцями Хмельниччини викрито посадовця райдержадміністрації, який одержав неправомірну вигоду за погодження та надання дозвільних документів на об’єкти будівництва (ФОТО)

Сьогодні, 25 вересня 2017 року слідчими слідчого відділу прокуратури Хмельницької області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, завдяки скоординованим заходам та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час одержання хабара викрито посадовця Хмельницької районної державної адміністрації.
 

За видачу паспортів на індивідуальні житлові будинки садово-котеджного типу він «просив» від місцевого жителя неправомірну вигоду в розмірі 44 тис. грн.
 

Під час одержання частини обумовленої суми хабара – 12 тис. грн.  посадову особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За вказаним фактом слідчими слідчого відділу прокуратури області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Зокрема, за результатами обшуку в затриманої особи, окрім одержаних від представника забудовника коштів неправомірної вигоди, також виявлено та вилучено 14,5 тис. доларів США.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3865