Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2017

Прокуратура Хмельниччини в судовому порядку вимагає від замовника будівництва сплати понад чверті мільйона гривень на розвиток інфраструктури обласного центру

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою економічного та соціального розвитку регіону.
 

Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.
 

Органи прокуратури Хмельниччини шляхом вжиття заходів представницького характеру активно реагують на випадки недобросовісного виконання вказаних зобов’язань замовниками будівництва.
 

Встановлено, що у 2014 році одним із суб’єктів господарювання у місті Хмельницькому збудовано приміщення площею близько 340 кв. м.
 

На підставі розрахунку, проведеного Хмельницькою міською радою, розмір пайової участі для зазначеного об’єкта склав понад 270 тис. грн., однак пропозиції укласти договір та сплатити вказані кошти товариство проігнорувало.
 

В результаті ухилення від сплати коштів бюджет обласного центру недоотримав понад чверть мільйона гривень.
 

З метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення завданих збитків, прокуратура області звернулась до суду.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2062