Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2017

На Хмельниччині правоохоронцями під час вимагання 10 тисяч доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності забудовників затримано громадських активістів (ФОТО)

Прокуратурою Хмельницької області спільно з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття фактів вимагання грошових коштів.
 
За результатом спільних скоординованих дій прокуратури області, ВБКОЗ Управління Служби безпеки України в області викрито групу осіб з числа громадських активістів, які вимагали кошти у службових осіб підприємств-забудовників міста Хмельницького.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється галузевим відділом прокуратури області.
 
06 вересня 2017 року за наслідками проведеної спецоперації за безпосередньої участі працівників прокуратури області, Управління Служби безпеки України в області задокументовано факт вимагання в посадовців двох будівельних підприємств міста грошових коштів в сумі 10 тисяч доларів США.
 
Кошти вимагались членами однієї з громадських організації за не створення перешкод в господарській діяльності при здійсненні будівництва багатоквартирного будинку, шляхом проведення різноманітних протестних акцій та ініціювання письмових звернень до контролюючих та правоохоронних органів щодо можливих порушень законодавства.
 
Під час одержання обумовлених коштів осіб викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманим запобіжного заходу.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3404