Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2017

На Хмельниччині викрито головного лікаря одного з районних центрів первинної медико-санітарної допомоги, який одержав неправомірну вигоду за працевлаштування (ФОТО).

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

Так, слідчим відділом прокуратури області спільно з співробітниками Управління СБ України в Хмельницькій області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за працевлаштування на посаду медичної сестри в одному з районних центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За позитивне вирішення цього питання головний лікар закладу одержав  хабар у сумі 500 доларів США.

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом слідчими слідчого відділу прокуратури області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2882