Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2017

На Хмельниччині за позовом прокуратури державі повернуто понад 392 га земель сільськогосподарського призначення вартістю 13,7 млн грн

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ залишено в силі рішення судів першої і апеляційної інстанції, якими підтримано позовні вимоги Старокостянтинівської місцевої прокуратури щодо визнання незаконними та скасування розпоряджень райдержадміністрації, визнання недійсними договорів оренди та суборенди, а також повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею понад 392 гектари.
 

Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Встановлено, що на підставі розпоряджень Старокостянтинівської райдержадміністрації у 2012 році із громадянином укладено 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 392 гектари, наданих для ведення фермерського господарства.
 

Як з’ясувалось, «фермер» є засновником та керівником низки суб’єктів господарювання, у користуванні яких знаходяться значні площі сільгоспугідь. Земельні ділянки після їх отримання передав у суборенду товариству, керівником якого він був.
 

Зазначене підтверджує, що дійсний намір орендаря спрямовувався не на створення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.
 

На сьогодні рішення суду виконано та земельні ділянки вартістю понад 13,7 млн. грн. повернуто із незаконного користування державі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2066