Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2017

Прокуратурою Хмельниччини до суду направлено обвинувальний акт відносно генерального директора акціонерного товариства, який одержав від представника іншої юридичної особи 80 тис грн неправомірної вигоди

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень, у тому числі у сфері приватного права.
 

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання генеральним директором акціонерного товариства від представника іншої юридичної особи 80 тис. грн. неправомірної вигоди.
 

Ці кошти він одержав за погодження місця врізки в існуючий водопровід для подальшого будівництва сміттєпереробного заводу та надання дозволу на користування автомобільною дорогою, що перебуває на балансі очолюваного ним підприємства.
 

Правопорушника викрито 13 червня цього року після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди, а кошти, заховані зловмисником у спеціальному сховищі в підлозі робочого кабінету, вилучено.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-3 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду).
 

З урахуванням визнання підозрюваним своєї провини та сприяння слідству, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні разом з угодою про визнання винуватості направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1936