Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2017

Прокуратура Хмельниччини не допустила незаконного стягнення з бюджету близько 200 тис грн

Завдяки принциповій позиції прокуратури Хмельницької області, якою здійснено вступ у судовий розгляд справи про стягнення заборгованості за договором про закупівлю робіт за державні кошти, вдалось попередити незаконні витрати бюджету.
 

Встановлено, що у 2013 році між товариством та відділом освіти, молоді та спорту Славутської районної державної адміністрації укладено договір про закупівлю робіт із реконструкції загальноосвітньої школи у с. Головлі Славутського району на суму понад 2,2 млн. грн. Згідно умов укладеного правочину підрядник зобов’язався виконати затверджений проектно-кошторисною документацією обсяг робіт.
 

Після виконання обумовлених робіт та проведення розрахунку, у грудні минулого року, товариство звернулось до районного відділу освіти з вимогою оплатити роботи, які із замовником погоджені не були.
 

Оскільки прийняти та оплатити не передбачені проектно-кошторисною документацією роботи підрозділ райдержадміністрації відмовився, намагаючись стягнути кошти з бюджету, товариство звернулось до суду з відповідним позовом.
 

Під час судового розгляду, прокуратурою області спільно із відповідачем доведено необґрунтованість позовних вимог товариства, у зв’язку із чим рішенням господарського суду Хмельницької області у їх задоволенні відмовлено.
 

За результатами перегляду рішення місцевого суду за апеляційною скаргою позивача Рівненським апеляційним господарським судом його залишено без змін, а апеляційну скаргу товариства без задоволення. 
 

Таким чином, попереджено незаконне стягнення з бюджету близько 200 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1867