Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2017

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення навчальному закладу земельної ділянки вартістю понад 700 тис грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Як повідомив начальник відділу Старокостянтинівської місцевої прокуратури Віталій Радчишин, місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель навчально-виховного комплексу смт Білогір’я.
 

У січні цього року між освітнім закладом та одним із товариств укладено договір, відповідно до якого суб’єкту господарювання для вирощування сільськогосподарської продукції передано 5 га землі, розташованої в межах населеного пункту на території Білогірської селищної ради.
 

Згідно умов правочину навчальний заклад надав у користування земельну ділянку вартістю понад 700 тис. грн.
 

Однак, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі», без укладення договору оренди фактично земельна ділянка використовується господарюючим суб’єктом для отримання прибутку.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією земельною ділянкою за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальний заклад не мав.
 

Враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки закладу освіти.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1995