Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2017

За втручання прокуратури на Хмельниччині розірвано договір про державну закупівлю теплової енергії на суму близько 4 млн грн

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення  законодавства при проведенні публічних закупівель управлінням освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.


Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 
Встановлено, що у лютому цього року за результатами переговорної процедури закупівлі між управлінням освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради та одним із товариств укладено договір про закупівлю та постачання пари і гарячої води (теплової енергії) за державні кошти на загальну суму близько 4 млн. грн.


Оскільки на території міста Старокостянтинів аналогічні послуги надавались та можуть надаватись комунальним підприємством по експлуатації теплового господарства «Тепловик»,  управлінням освіти переговорну процедуру закупівлі застосовано невірно.


Реагуючи на виявлені порушення та з метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою ініційовано вивчення питання щодо законності цього договору Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в області, який є органом контролю у даній сфері та вжиття ним заходів до припинення незаконної закупівлі.


За результатами розгляду листа місцевої прокуратури, на вимогу Управління Західного офісу Держаудитслужби в області вказаний договір розірвано.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2102