Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2017

На Хмельниччині головного лікаря однієї з психіатричних лікарень області засуджено за одержання неправомірної вигоди

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими правоохоронними органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

У січні цього року працівниками Шепетівської місцевої прокуратури та співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито факт вчинення корупційного правопорушення у медичній сфері.
 

Встановлено, що головний лікар однієї з психіатричних лікарень області за поміщення особи на стаціонарне лікування до медичного закладу зажадав від жителя міста Нетішина неправомірну вигоду в сумі 5 тис. грн.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара керівника лікарні було викрито правоохоронцями.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за результатами судового розгляду посадовця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 

До засудженого, в межах санкції вказаної статті, застосовано покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.
 

Також, лікаря на 2 роки позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1892