Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2017

За втручання прокуратури забудовник сплатив до бюджету міста Хмельницького більше третини мільйона гривень

Замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.
 

У 2016 році підприємством, що виступило замовником будівництва торгового центру в обласному центрі, із Хмельницькою міською радою укладено договір про сплату до місцевого бюджету пайових внесків.
 

Проте, нехтуючи своїм зобов’язанням, забудовник в обумовлений строк кошти на розвиток інфраструктури міста не сплатив, а претензії міської ради про сплату боргу проігнорував.
 

Реагуючи на ці порушення, місцева прокуратура відстояла інтереси територіальної громади міста, порушені недобросовісним забудовником, шляхом звернення до суду з позовом про стягнення до бюджету більше 350 тис. грн. коштів пайової участі.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, господарським судом Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

У зв’язку з відмовою боржника сплачувати кошти, рішення суду перебувало на примусовому виконанні органів державної виконавчої служби.
 

Завдяки вжитим заходам, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, до бюджету міста Хмельницького стягнуто третину мільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2227