Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2017

Позбавленого права керувати транспортними засобами хмельничанина, який ухилився від відбування покарання, засуджено до 5 років позбавлення волі

Державним обвинуваченням, яке підтримували працівники Хмельницької місцевої прокуратури, у суді доведено вину мешканця обласного центру в ухиленні від відбування покарання у виді позбавлення права займатись певною діяльністю.
 

Ще у грудні 2014 року хмельничанина засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).
 

Вироком суду особі призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, від відбування якого його звільнено з іспитовим строком.
 

Також, винуватця дорожньо-транспортної пригоди рішенням суду на 3 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.
 

Однак, належних висновків від скоєного засуджений не зробив та, ухиляючись від виконання вироку суду, продовжив керувати автомобілем.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, завдяки принциповій позиції державного обвинувача судом апеляційної інстанції вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 389 Кримінального кодексу України (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі) з призначенням покарання у виді 1 року обмеження волі.
 

Відтак, з урахуванням невідбутої частини покарання за попереднім вироком, зловмисника засуджено до 5 років 1 місяця позбавлення волі.
 
Окрім цього, йому доведеться відмовитись від керування транспортними засобами ще майже на 10 місяців.
 

Вирок суду набрав законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2426