Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2017

Прокуратурою Хмельниччини виявлено порушення при проведенні держзакупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів на суму понад півмільйона гривень

Захист інтересів держави при використанні бюджетних коштів у сфері охорони дитинства є одним із пріоритетних напрямків представницької діяльності ювенальних прокурорів.
 

Так, прокурорами Хмельниччини  у поточному році виявлено порушення при здійсненні публічних закупівель продуктів харчування для потреб дитячих закладів.
 

Встановлено, що у січні цього року Віньковецькою селищною радою із приватними підприємцями укладено 6 договорів про поставку продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів на загальну суму 660 тис. грн.
 

Виявилось, що всупереч вимог Закону України «Про публічні закупівлі» закупівля продуктів харчування проведена із порушенням принципів відкритості та прозорості, без попереднього планування та оприлюднення зазначених закупівель, а також без визначення конкретного предмету закупівлі.
 

З метою запобігання незаконним видаткам з місцевого бюджету, діючи на захист інтересів держави, прокуратурою області та Городоцькою місцевою прокуратурою до господарського суду заявлено 6 позовів про визнання договорів про поставку продуктів харчування недійсними.
 

На сьогодні рішеннями господарського суду Хмельницької області уже 4 позови прокурора задоволено та визнано недійсними договори про поставку продуктів на суму близько півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2522