Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2017

На Хмельниччині судитимуть працівника Центру надання адміністративних послуг Хмельницької міської ради, який вимагав та одержав неправомірну вигоду

Прокуратурою Хмельницької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно адміністратора відділу дозвільних процедур Центру надання адміністративних послуг Хмельницької міської ради, який вимагав та одержав неправомірну вигоду.
 

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у мешканця обласного центру.
 

Посадовець вимагав від підприємця кошти у сумі 500 доларів США за вплив на прийняття Департаментом архітектури, містобудування та земельних ресурсів міської ради рішення щодо надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.
 

Під час одержання частини обумовленої суми хабара – 10 тис. грн., посадову особу органу місцевого самоврядування викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

Загалом сума одержаної неправомірної вигоди склала 13 тис. грн.
 

Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури області Володимир Готра, за результатами досудового розслідування слідчими прокуратури зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 12 750 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2113