Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2017

Прокуратурою Хмельницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи, які займались виготовленням та збутом наркотичних засобів на території області

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які займались виготовленням та збутом наркотичних засобів на території області.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Зварич.
 

Злочинну групу, яка займалась незаконним обігом наркотичних речовин, викрито 17.02.2017 співробітниками Управління Служби безпеки України в області спільно з працівниками управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в області, за процесуального керівництва прокуратури області.
 

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входило чотири особи.
 

Встановлено, що один із мешканців районного центру, дізнавшись хімічну формулу психотропної речовини, склад необхідних інгредієнтів та набувши достатніх навиків для її виготовлення, організував діяльність злочинної групи, до складу якої залучив трьох своїх знайомих, один з яких неповнолітній.
 

Згідно розробленого плану учасники угрупування, з метою наживи, з серпня 2016 року незаконно виготовляли та збували на території Хмельниччини наркотичні засоби – амфетамін та канабіс.
 

В ході санкціонованих обшуків, проведених у гаражі одного з учасників групи, де розташовувалась нарколабораторія, та за місцем їх проживання виявлено заборонені в обігу речовини та знаряддя для їх виготовлення, а саме: 427 г амфетаміну, 0,5 кг фенілнітропропену, складники та обладнання для виготовлення наркотичних речовин, пристрої для вживання наркозасобів, а також гроші у сумі 17 000 гривень, отримані в результаті злочинної діяльності.
 

Зазначених осіб викрито під час виготовлення чергової партії наркотиків.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів для оголошення вказаним особами про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення та зберігання психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинені повторно, організованою групою), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсору, з метою виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч.3 ст. 313 (незаконне придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч.3 ст.28, ч.2 ст. 317 (організація місця для незаконного вживання та виготовлення психотропних речовин, вчинена з корисливих мотивів, організованою групою) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт за підозрою у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень направлено для розгляду до Старокостянтинівського районного суду.
 

Трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, якою вони скористались, а до  неповнолітнього  застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.
 


Довідково: найсуворіша санкція статей інкримінованих злочинів передбачена ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2126