Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2017

На Хмельниччині викрито начальника відділення виправної колонії, який вимагав та одержав 15 тис грн неправомірної вигоди за сприяння в умовно-достроковому звільненні засудженого від відбування покарання (ФОТО)

27 червня 2017 року слідчими слідчого відділу прокуратури Хмельницької області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області під час одержання неправомірної вигоди викрито начальника відділення відділу із соціально-виховної та психологічної роботи однієї з виправних колоній області.

Встановлено, що працівник установи, в якій утримуються чоловіки, засуджені до позбавлення волі на певний строк, котрі раніше відбували вказане покарання, попередньо поставив вимогу дружині одного із засуджених щодо передачі йому 15 тис. грн. неправомірної вигоди.
 

За цю суму він пообіцяв оформити відповідні характеристики, документи про заохочення та інші необхідні матеріали для позитивного розгляду комісією установи питання щодо умовно-дострокового звільнення чоловіка від відбування покарання.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара працівника колонії викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 

Затриманому уже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 

Проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2013