Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2017

Правоохоронцями Хмельниччини викрито генерального директора акціонерного товариства, який вимагав та одержав від представника іншої юридичної особи 80 тис грн неправомірної вигоди (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень, у тому числі у сфері приватного права.
 

Сьогодні, 13 червня 2017 року, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито та задокументовано факт вимагання і одержання генеральним директором акціонерного товариства неправомірної вигоди від представника приватного підприємства за погодження технічної документації щодо місця врізки в існуючий водопровід для подальшого будівництва сміттєпереробного заводу.
 

Для себе він вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 80 тис. грн.
 

Після одержання обумовленої суми правопорушника викрито, а неправомірно одержані кошти, заховані зловмисником у спеціальному сховищі в підлозі робочого кабінету, вилучено.
 

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднаного з вимаганням такої вигоди).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів винуватості вказаної особи у скоєному кримінальному правопорушенні.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання особі запобіжного заходу.
 
Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2126