Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2017

На Хмельниччині голову районної ради визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

За принципової позиції прокуратури Хмельницької області голову Летичівської районної ради визнано винним у порушенні вимог антикорупційного законодавства в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
 

Правоохоронцями встановлено, що посадовець у березні 2016 року під час пленарного засідання сесії районної ради поставив на голосування рішення про своє преміювання, при цьому про наявність реального конфлікту інтересів сесію ради не повідомив.
 

Окрім цього, правопорушник прийняв участь у голосуванні за вказане рішення, проголосувавши позитивно.
 

За результатами розгляду матеріалів справи про адміністративне правопорушення, складених працівниками управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, суд першої інстанції, посилаючись на відсутність складу правопорушення, провадження у справі закрив.
 

Прокуратура, не погоджуючись із прийнятим рішенням, оскаржила його до апеляційного суду Хмельницької області.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора чиновника визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених частинами 1, 2 статті 172-7 КУпАП, з накладенням адміністративного стягнення у виді 3400 гривень штрафу.
 

Постанова суду є остаточною та оскарженню не підлягає.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2460