Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2017

Прокуратура Хмельниччини домоглась збільшення розміру орендної плати за користування землями житлової та громадської забудови щорічно на 1,3 млн грн

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель житлової та громадської забудови.
 

Встановлено, що між Нетішинською міською радою та одним із товариств ще у 2008 році укладено договір оренди земельної ділянки площею понад 55,5 га, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста.
 

Незважаючи на те, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки щороку збільшувалась, в порушення вимог Податкового кодексу України, орендна плата за користування цією землею тривалий час залишалась незмінною – 23 тис. грн.
 

За таких обставин місцевий бюджет недоотримував значну суму коштів.
 

Пропозицію Нетішинського відділення Славутської об’єднаної державної податкової інспекції привести договір оренди землі у відповідність до вимог діючих ставок орендної плати та врегулювати питання у добровільному порядку, орендодавець та землекористувач проігнорували.
 

Тому прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про внесення змін до зазначеного договору оренди та збільшення плати за користування землею.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, розмір орендної плати відтепер становитиме у 60 разів більше – 1 млн 370 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1971