Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2017

Завдяки втручанню прокуратури державі повернуто 2 га лісу в Славутському районі

Мова йде про земельну ділянку, яку незаконно передано у власність громадянина із земель лісового фонду.
 

У 2014 році наказом Головного управління Держземагенства в області для ведення особистого селянського господарства у власність особи надано земельну ділянку, яка знаходиться за межами населених пунктів Крупецької сільської ради Славутського району.
 

Однак виявилось, що вказана ділянка розташована в межах земель лісогосподарського призначення, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Славутське лісове господарство».
 

Оскільки законодавством землі лісогосподарського призначення дозволено надавати у постійне користування лише для ведення лісового господарства та посадовці не мали повноважень передавати їх у власність фізичної особи, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про скасування вказаного рішення Головного управління Держземагенства в області та повернення земельної ділянки державі.
 

«Рішенням Славутського міськрайонного суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено», - повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан.
 

На сьогодні судове рішення виконано у повному обсязі - земельну ділянку лісогосподарського призначення повернуто у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1995