Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2017

На Хмельниччині прокуратура вимагає від орендаря повернення 253 га землі вартістю понад 4,2 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень Білогірським відділом Старокостянтинівської місцевої прокуратури виявлено порушення при використанні сільгоспугідь на території Йосиповецької сільської ради Білогірського району.
 

Місцевою прокуратурою встановлено, що на підставі розпоряджень райдержадміністрації у 2015 році одному із товариств передано в оренду 253 га землі, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, вартість цієї земельної ділянки перевищує 4,2 млн. грн.
 

Однак, права передавати ці землі у користування господарюючого суб’єкта райдержадміністрація не мала та, приймаючи такі рішення, вона перевищила свої повноваження.
 

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказані розпорядження райдержадміністрації та договори оренди землі недійсними.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1905