Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2017

Правоохоронцями затримано працівника Центру надання адміністративних послуг Хмельницької міської ради, який вимагав та одержав неправомірну вигоду (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди адміністратором відділу дозвільних процедур Центру надання адміністративних послуг Хмельницької міської ради.
 

Сьогодні, 3 травня 2017 року, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у мешканця обласного центру.
 

Посадовець вимагав у підприємця кошти у сумі 500 доларів США за вплив на прийняття Департаментом архітектури, містобудування та земельних ресурсів міської ради рішення щодо надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.
 

Під час одержання частини обумовленої суми хабара – 10 тис. грн., посадову особу органу місцевого самоврядування викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

Загалом, сума одержаної неправомірної вигоди склала 13 тис. грн.
 

За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2027