Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2017

На Хмельниччині за втручання прокуратури у комунальну власність буде повернуто 1000 кв. м земель водного фонду вартістю понад 1,3 млн. грн.

Підставою для прокурорського втручання стало те, що у 2004 році на підставі рішень сесії Хмельницької міської ради фізичній особі – підприємцю надано в оренду 1000 кв. м земель водного фонду для будівництва дитячого та молодіжного розважального комплексу.
 

Однак, посадовцями при наданні землі у користування не враховано, що ділянка розташована у прибережній захисній смузі ставка у мікрорайоні «Озерна» та входить до земель водного фонду. Окрім того, згідно плану зонування території міста ця земельна ділянка розміщена в зоні зелених насаджень загального користування.
 

Таким чином, в порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства, змінено цільове призначення даної земельної ділянки, внаслідок чого порушено особливий режим її використання та створено загрозу забруднення водного об’єкту.
 

«З метою усунення порушень та повернення землі до комунальної власності міста, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати рішення сесії міської ради та укладений на їх підставі договір оренди земельної ділянки недійсними», - повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Постановою господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано, незаконні рішення сесії та договір визнано недійсними.
 

Відтак, підприємець зобов’язаний повернути у комунальну власність 1000 кв. м земель водного фонду вартістю понад 1,3 млн. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1766