Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2017

Правоохоронцями Хмельниччини під час вимагання та одержання неправомірної вигоди викрито спеціаліста з питань комунальної власності та земельних відносин однієї із об’єднаних територіальних громад Шепетівського району (ФОТО)

26 квітня 2017 року за безпосередньої участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області, проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час одержання хабара викрито спеціаліста з питань комунальної власності та земельних відносин однієї із об’єднаних територіальних громад Шепетівського району.
 

Посадовець вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду в розмірі 1800 доларів США за сприяння в отриманні правовстановлюючих документів на земельну ділянку для комерційного використання.
 

Під час одержання частини обумовленої суми хабара – 25 тис. грн.  посадову особу органу місцевого самоврядування викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).
 

Досудове розслідування вказаного кримінального провадження здійснюється слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва місцевої прокуратури.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2016