Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2017

У Ізяславі за привласнення бюджетних коштів засуджено завідувача фельдшерсько-акушерським пунктом

Завдяки належному процесуальному керівництву та підтриманню державного обвинувачення прокурорами Шепетівської місцевої прокуратури Ізяславським районним судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно завідуючої фельдшерсько-акушерським пунктом одного із сіл району.
 

Встановлено, що медичний працівник, використовуючи службове становище та діючи всупереч інтересам служби, вирішила заволодіти бюджетними коштами. Оскільки завідувач забезпечувала ведення табелів обліку робочого часу фельдшерсько-акушерського пункту, з метою злочинного збагачення, вона внесла до них неправдиву інформацію про трудову діяльність підлеглого акушера пункту, яка в той час фактично не працювала, а перебувала за кордоном.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, неправомірні дії фельдшера зумовили здійснення незаконних виплат заробітної плати на загальну суму понад 30 тис. грн.
 

Вироком районного суду, який набрав законної сили, особу визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.
 

Особу засуджено до покарання у виді 2 років позбавлення волі із додатковим покаранням у виді позбавленням права обіймати посади у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, що пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком на 1 рік.
 

Враховуючи визнання свої вини, добровільне відшкодування більшої частини привласнених коштів та зобов’язання обвинуваченої повністю відшкодувати завдану кримінальними правопорушеннями шкоду, від відбування основного покарання її звільнено з випробувальним строком 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1909