Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2017

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом використання замовником будівництва завідомо підробленого документа

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт  використання завідомо підробленого документа, що спричинило зменшення розміру коштів пайового внеску.
 

Законодавством визначено, що замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.
 

На виконання вимог законодавства на початкових стадіях будівництва торговельно-розважального центру у місті Красилові між міською радою та забудовником укладено договір, згідно якого останній взяв на себе обов’язок сплатити на розвиток інфраструктури населеного пункту 5% вартості будівництва.
 

Проте, встановлено, що будівельником на підтвердження вартості будівництва подано завідомо неправдивий кошторис, в якому вартість робіт занижено близько на 700 тис. грн., що стало підставою для зменшення розміру коштів пайової участі.
 

Окрім цього, на підставі завідомо неправдивої декларації про готовність об’єкта до експлуатації, за замовником зареєстровано право власності на цю нерухомість.
 

За вказаним фактом Старокостянтинівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділу Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2009