Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2017

За втручання прокуратури Хмельниччини поверненню державі підлягає 73 га землі вартістю близько 2,5 млн. грн., передані у користування в умовах реального конфлікту інтересів

Органи прокуратури як суб’єкт у сфері запобігання та протидії корупції вживають заходи щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.
 

Антикорупційне законодавство визначає чіткий алгоритм дій осіб, які підпадають під дію вимог Закону України «Про запобігання корупції», на випадок виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів.
 

Зокрема, закон зобов’язує останніх не допускати виникнення конфлікту інтересів, а у разі його виникнення повідомити про це свого керівника та вжити заходи до врегулювання ситуації.
 

Разом з тим, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вказаних вимог.
 

Встановлено, що колишній голова райдержадміністрації в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», приймаючи розпорядження про надання в оренду понад 73 га землі, діяв в інтересах близької йому особи – сина, а заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів не вжив.
 

Постановою суду посадовця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).
 

Окрім цього, оскільки рішення, прийняті з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції» та земельного законодавства, місцева прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області із позовом про визнання незаконним та скасування вказаного розпорядження райдержадміністрації.
 

«Рішенням суду в квітні цього року позицію прокуратури підтримано та позов задоволено», - повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Таким чином, 73 га землі загальною вартістю близько 2,5 млн. грн. підлягає поверненню державі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2111