Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2017

За вимагання та одержання неправомірної вигоди на Хмельниччині судитимуть колишнього правоохоронця

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності, в тому числі серед правоохоронців.
 

Як повідомлялось раніше, 22 лютого цього року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області під час одержання неправомірної вигоди викрито оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 

Встановлено, що правоохоронець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 3500 гривень за вплив на слідчого з метою прийняття останнім рішення у кримінальному провадженні.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Після оголошення особі про підозру, судом поліцейському обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 60 тисяч гривень, яку останній сплатив.
 

Також, правоохоронця відсторонено від займаної посади, а у подальшому звільнено з органів поліції.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, обвинувальний акт за підозрою працівника поліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України, направлено до суду.
 

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 12 750 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2360