Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2017

За ухилення від сплати понад 13 млн. грн. податків на Хмельниччині судитимуть керівника двох підприємств

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням фіскальної служби в області здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету понад 13 млн. грн. податків.
 

Слідством встановлено, що керівник одного із приватних підприємств області у 2015 році, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власновирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.
 

Крім того, будучи керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів, через що ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 мільйони гривень.
 

Також, упродовж 2015 року керівником зазначених суб’єктів господарювання з рахунків знято грошові кошти, загальна сума яких перевищує 45 мільйонів гривень, з яких не сплачено майже 10 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
 

З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями збитків, в межах кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 3 млн. грн. та майно підприємств вартістю понад 1 млн. грн.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, обвинувальний акт за підозрою керівника двох підприємств у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, направлено до суду.
 

Окрім цього, прокуратурою області у кримінальному провадженні  заявлено цивільні позови на суму понад 13 млн. грн.
 

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 100 тис. грн.
 

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 255 до 425 тис. грн. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2237