Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

За вимагання та одержання неправомірної вигоди на Хмельниччині судитимуть голову лікарської консультативної комісії

Факти хабарництва та вимагання коштів у осіб, які потребують медичної допомоги, продовжують мати місце на території області.
 

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими правоохоронними органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Як повідомлялось раніше, за результатами опрацювання отриманих в ході проведення оперативно-розшукових заходів даних Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.
 

Надалі, у листопаді минулого року за безпосередньої участі працівників Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час отримання неправомірної вигоди затримано голову лікарської консультаційної комісії Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні.
 

Встановлено, що вказана особа вимагала та отримала від одного із жителів міста Кам’янця-Подільського в приміщенні лікарні хабар у сумі 300 доларів США, що складає майже 8 тисяч гривень, за сприяння в отриманні групи інвалідності з подальшим правом на одержання матеріальної допомоги від держави у вигляді пенсійних виплат.
 

При одержанні обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому», а кошти вилучено.
 

Крім того, під час особистого обшуку в сумці затриманої виявлено ще 3050 доларів США, 26000 гривень та список громадян, яким планувалось встановлення групи інвалідності.
 

За процесуального керівництва місцевої прокуратури та в результаті належно проведених слідчих (розшукових) дій слідчим відділом Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області розслідування вказаного кримінального провадження завершено.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням)  направлено для розгляду до суду.
 

За вказане корупційне правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2781