Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2017

Прокуратура вимагає повернути державі 14 га землі у Хмельницькому районі

Йдеться про земельні ділянки, які передано у власність громадян із резервного фонду.
 

Відповідно до чинного законодавства органи виконавчої влади або місцевого самоврядування у процесі приватизації створюють резервний фонд земель.
 

Вказані землі призначаються для перерозподілу та використання за цільовим призначенням переважно громадянами, зайнятими у соціальній сфері села, а також іншим особам, яких приймають у члени сільськогосподарський підприємств або які переселяються у сільську місцевість для постійного проживання.
 

Як встановлено Хмельницькою місцевою прокуратурою, наказами Головного управління Держгеокадастру в області надано дозволи на розроблення та затвердження документації із землеустрою,  а також надання у власність семи земельних ділянок із резервного фонду земель на території Масівецької сільської ради Хмельницького району загальною площею 14 га та вартістю близько півмільйона гривень.
 

Виявилось, що посадовці формально підійшли до вирішення заяв про надання відповідних дозволів, оскільки ці громадяни не задіяні у соціальній сфері села та переважно є мешканцями міста Хмельницького.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Терлецький, під час прийняття відповідних рішень не враховано те, що на території сільської ради проживають громадяни, які земельні ділянки у власність ще не отримували.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратура подала до суду 7 позовних заяв про скасування вказаних наказів Головного управління Держгеокадастру в області.
 

Після задоволення позовних вимог прокуратури та повернення земельних ділянок державі з’явиться можливість їх подальшого справедливого перерозподілу та використання за цільовим призначенням.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1970