Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2017

На Хмельниччині за корупційний злочин судитимуть головного інспектора Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області

Правоохоронцями області продовжується активна робота щодо виявлення фактів корупційних дій посадовців та притягнення їх до відповідальності.
 
Однією із найбільш привабливих для реалізації корупційних схем  недобросовісними чиновниками є будівельна галузь.
 
Так, за процесуального керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури та в результаті належно проведених слідчих (розшукових) дій слідчими районного відділення поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено розслідування кримінального провадження стосовно державного службовця, який вимагав і отримав неправомірну вигоду.
 
Встановлено, що головний інспектор Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, з використанням свого службового становища, вимагав хабар у розмірі 1000 доларів США за погодження декларації про початок виконання будівельних робіт на території Кам’янець-Подільського району.
 
Після отримання обумовленої суми неправомірної вигоди посадовця викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, на сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням)  направлено для розгляду до суду.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1926