Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2017

Правоохоронцями міста Хмельницького викрито «нечистого на руку» бухгалтера

Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно бухгалтера однієї з місцевих шкіл.
 

Будучи службовою особою, відповідальною за нарахування та виплату заробітної плати працівникам навчального закладу, ефективне витрачання фонду заробітної плати, бухгалтер підробляла розрахунково-платіжні відомості. При цьому, свій заробіток посадовець щомісяця збільшувала за рахунок зменшення зарплати інших працівників.
 

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва місцевої прокуратури, встановлено, що бухгалтер таким чином привласнила кошти,  призначені для виплати заробітної плати працівникам школи, на суму близько 25 тисяч гривень.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, на сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2, 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України  перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
 

Санкції інкримінованих статтей передбачають максимальне покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1890