Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2017

На Хмельниччині судитимуть колишнього начальника районного відділу державної виконавчої служби за вимагання та одержання неправомірної вигоди

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою затверджено і спрямовано до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника районного відділу державної виконавчої служби за вимагання та одержання неправомірної вигоди.


Як повідомлялось раніше, вказаний посадовець у грудні 2016 року вимагав та отримав від фізичної особи неправомірну вигоду в розмірі 5800 гривень за зняття арешту із автомобіля.


За наслідками корупційних дій його було затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.


Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ярослав Лісовий, судом правопорушнику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку ним сплачено. 


За ініціативи прокуратури обвинуваченого відсторонено від посади та в подальшому звільнено.


Наразі йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).



Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2112