Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2017

На Хмельниччині завершено спеціальне досудове розслідування стосовно жінки, яка обвинувачується у тероризмі (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області та в результаті належно проведених слідчих (розшукових) дій працівниками слідчого відділу Управління Служби безпеки України в області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишньої жительки міста Кам’янця-Подільського.
 



Встановлено, що вказана жінка упродовж липня-жовтня 2015 року з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України приймала участь в складі незаконного воєнізованого формування у діяльності самопроголошеної «Донецької народної республіки».


Вона була зарахована до мотострілецького батальйону на посаду фельдшера та діяла під позивним «Пантера».


Зазначена жінка разом з іншими бойовиками вказаної організації систематично виконувала накази своїх безпосередніх командирів та за грошову винагороду несла бойові чергування на блокпостах, а також брала участь у збройних сутичках проти сил антитерористичної операції.


У жовтні 2015 року під час виконання чергового бойового завдання терористка підірвалася на міні та втратила кінцівку, за що в подальшому наказом керівника так званого громадського об’єднання «Новороссия» нагороджена срібною медаллю «За боевые заслуги Новороссии».


Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) прокуратурою області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті. Обвинувачена перебуває в державному розшуку.



Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2494