Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2017

За втручання прокуратури Хмельницької області припинено незаконне користування землями Державної пенітенціарної служби України в області площею понад 89 га вартістю більше 3 млн грн

Як повідомлялось раніше, у грудні 2016 року прокуратурою області до господарського суду пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору підряду вирощування товарної сільськогосподарської продукції, який укладений у квітні минулого року між однією з виправних установ області та товариством з обмеженою відповідальністю.


У договорі йдеться про вирощування сільськогосподарських культур на земельній ділянці загальною площею більше 89 гектарів.


Як з’ясувалось, зміст такої угоди суперечить нормам чинного законодавства та по своїй суті є договором оренди землі.


Вказані землі, які призначені виключно для забезпечення виконання завдання установи, фактично використовуються приватними суб’єктами господарювання з метою отримання прибутку.


Крім того, зазначений договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.


На цей час позовні вимоги прокуратури задоволені, а земельна ділянка вартістю понад 3 мільйона гривень підлягає поверненню законному володільцю.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1881