Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2017

За втручання прокуратури на Хмельниччині збільшено розмір орендної плати за користування державними землями на понад 2 млн грн щорічно

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області за позовною заявою Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури відповідач добровільно погодився збільшити розмір орендної плати за користування державними землями.


Про це повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар.


Встановлено, що за розпорядженням Кам’янець-Подільської райдержадміністрації ще у 2003 році публічному акціонерному товариству на підставі договору оренди землі було передано у користування строком на 49 років земельну ділянку для виробничих потреб.


Мова йде про землі запасу Гуменецької сільської ради площею більше 66 гектарів.


Розмір орендної плати за користування цією землею становив майже 113 тисяч гривень у рік та тривалий час не змінювався. Хоча, згідно з Податковим кодексом України, він повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто більше 2 мільйонів гривень щорічно.


За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів.


Враховуючи порушення істотних умов договору, місцева прокуратура звернулась з позовом до господарського суду щодо внесення змін до зазначеного договору в частині збільшення орендної плати до більш, ніж 2 мільйонів гривень на рік.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1903