Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2017

Прокуратурою Хмельниччини упродовж 2016 року заявлено позовів на суму більшу, ніж півмільярда гривень

Оскільки позов прокурора став основним засобом ініціювання юридичної відповідальності і поновлення порушених законних інтересів держави, органи прокуратури Хмельницької області у 2016 році активно та якісно реалізовували повноваження із представництва інтересів держави в суді. Результатом такої діяльності є багатомільйонні надходження до бюджету, а також повернення державі і громаді значної кількості майна та землі. 


З метою захисту інтересів держави упродовж 2016 року прокурорами регіону пред’явлено до суду позовів на суму понад 560 мільйонів гривень, з них судами уже задоволено на суму більшу 183 мільйонів гривень.


До прикладу, в минулому році працівниками прокуратури спрямовано до суду 40 заяв про внесення змін до договорів оренди землі, розмір орендної плати у яких визначений на рівні, нижчому ніж мінімально встановлений законодавством. Низку таких позовів уже розглянуто та задоволено. Як наслідок, збільшено надходження коштів до бюджету на суму понад 2 мільйони гривень щорічно.


За позовними заявами прокуратури відповідачами добровільно відшкодовано більше 26 мільйонів гривень.


Оскільки Хмельниччина є аграрним регіоном, позовна робота у сфері земельних відносин є пріоритетом. Так, завдяки прокурорському втручанню вдалось через суд попередити неправомірне надання та фактично повернути з протиправного користування понад 3400 гектарів землі майже в усіх районах області.


Упродовж минулого року прокурори Хмельниччини принципово реагували й на незаконні судові рішення. Зокрема, в апеляційному та касаційному порядку задоволено 37 таких скарг.


Забезпечено реальне виконання судових рішень на суму, яка перевищує 100 мільйонів гривень.


Крім того, працівниками прокуратури Хмельниччини під час вивчення наявності підстав для представництва інтересів держави виявлено 204 кримінальних правопорушення, відомості за якими внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1790