Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2017

На Хмельниччині завершено слідство щодо власника кафе, який без ліцензії виготовляв та збував алкогольні напої (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області та в результаті належно проведених слідчих (розшукових) дій працівниками слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області завершено розслідування стосовно власника кафе, який без ліцензії незаконно виготовляв та реалізовував алкогольні напої.


Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.


Встановлено, що фізична особа-підприємець для виготовлення фальсифікату у підвалі кафе власноруч змонтував спеціальне обладнання. Зокрема, він встановив варочний та фільтрувальний котли, бродильні чани та шляхом змішування води і солоду, їх варіння, фільтрації, додавання хмелю та дріжджів, бродіння, виготовляв пиво.


В подальшому незаконно виготовлені алкогольні напої розливав в пляшки та наклеював етикетки. Вказані напої підприємець збував жителям області, в тому числі відвідувачам закладу громадського харчування.


Під час проведених санкціонованих обшуків слідчими вилучено більше тисячі літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.


В межах кримінального провадження на обладнання судом накладено арешт.


Наразі, обвинувальний акт за ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) працівниками галузевого відділу прокуратури області затверджено та скеровано до Хмельницького міськрайонного суду для розгляду по суті.



Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення законом передбачено покарання у виді штрафу розміром до 170 тисяч гривень із застосуванням спеціальної конфіскації обладнання.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2353