Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2016

За принципової позиції працівників прокуратури області до реальної міри покарання засуджено чоловіка за насильницьке посягання на статеву недоторканість малолітнього

Завдяки належній організації підтримання державного обвинувачення працівниками прокуратури області Хмельницьким міськрайонним судом засуджено жителя м. Славута за злочин проти статевої недоторканості малолітньої особи.


Про це повідомили у відділі процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури області.


Відповідно до Конституції України, людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.


Проте, злочинець зухвало знехтував цими найважливішими конституційними нормами.


За результатами судового розгляду доведено, що обвинувачений у квітні 2016 року із застосуванням фізичного насильства щодо малолітнього жителя м. Хмельницький вступив із ним у статеві зносини неприроднім способом, використовуючи безпорадний стан потерпілого.


Незважаючи на невизнання вини даним громадянином, в суді повністю доведено його винуватість у скоєнні насильницького задоволення статевої пристрасті неприроднім способом (ч. 3 ст. 153 КК України).


З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчиненого злочину обвинуваченому 28 грудня 2016 року вироком суду призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі. Також, його зобов’язано сплатити 100 тисяч гривень моральної шкоди.
 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1953