Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2016

Правоохоронними органами Хмельниччини викрито посадовця Управління Державної міграційної служби України в області на одержанні неправомірної вигоди (ФОТО, ВІДЕО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.


За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факти систематичного одержання неправомірної вигоди працівниками Управління Державної міграційної служби України в області за сприяння в оформленні закордонних паспортів.

Так, за безпосередньої участі працівників Хмельницької місцевої прокуратури у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано та викрито факт одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом одного з відділів Управління Державної міграційної служби України в області.


Встановлено, що цей посадовець за пришвидшення в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон, незважаючи на сплату ними обов’язкових платежів, вимагав винагороду ще й для себе.


При цьому, використовуючи методи конспірації, державний службовець постійно переносив зустрічі із заявником, а саму винагороду хотів отримати виключно через третіх осіб.


19 грудня 2016 року, під час зустрічі із заявником у громадському місці він одержав неправомірну вигоду в розмірі 1350 гривень.



Після одержання обумовленої суми хабара посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.


За вказаним фактом Хмельницькою місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).


Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.


Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
 
 
Get the Flash Player to see this player.
 
 Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2977