Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2016

За принципової позиції прокуратури Хмельницької області попереджено незаконну передачу сільгоспземель площею понад 320 га вартістю майже 11 млн грн

Прокуратура Хмельницької області відстояла позовні вимоги щодо визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру в області про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду.


Як повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик, мова йде про землі сільськогосподарського призначення площею понад 320 гектарів, які розташовані на території однієї з сільських рад Теофіпольського району. Вони за заявою жителя іншої області мали бути передані в оренду нібито для ведення фермерського господарства.


Разом із тим, під час розгляду заяви та видачі за результатами її розгляду розпорядчих документів не був дотриманий встановлений законодавством порядок набуття і реалізації права на землю. Так, у заяві не обґрунтовано бажані розміри земельних ділянок, а також не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства.


Крім того, прокуратурою встановлено, що згадані земельні ділянки не утворюють єдиний масив та знаходяться на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання.


Відтак, 13 грудня поточного року рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури області щодо визнання незаконними та скасування зазначених наказів задоволено, а безпідставну передачу сільгоспземель вартістю майже 11 мільйонів гривень попереджено.
   
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2121