Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2016

На Хмельниччині убивцю-рецидивіста засуджено до довічного позбавлення волі

Законної сили набрав вирок суду, яким до найвищої міри покарання засуджено 41-річного жителя Кам’янець-Подільського району за вчинення жорстокого умисного вбивства.


Як повідомили у відділі підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області, апеляційний суд Хмельницької області залишив цей вирок у силі, погодившись із принциповою позицією державного обвинувачення, яке підтримували працівники прокуратури Хмельницької області та Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури. Докази, зібрані у ході слідства співробітниками територіального відділення поліції, знайшли своє підтвердження і у судових засіданнях.


Встановлено, що злочинець вже був судимий у 2006 році апеляційним судом за вчинення умисного вбивства. Тоді йому було призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.


Відповідно до Конституції України, людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Право на життя є невід’ємним правом людини. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя.


Звільнившись з місць позбавлення волі умовно-достроково, злочинець знехтував цими найважливішими конституційними нормами вже вдруге.


У жовтні 2015 року він за місцем свого проживання з метою заподіяння смерті наніс більше 40 ударів кулаками рук, а також меблями та її уламками в різні частини тіла своїй співмешканці. Як наслідок, спричинив їй значну кількість тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя в момент заподіяння, та нестерпного фізичного болю. Ці події відбувались на очах у малолітнього сина потерпілої. Невдовзі жінка померла на місці події, а злочинець, не вживаючи заходів для її порятунку, втік та став переховуватись. Проте, наступного дня його було затримано слідчими органами.


В суді повністю доведено винуватість цієї особи у скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю, особою, яка раніше вчинила умисне убивство (п. п. 4, 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2232